Βελουτέ μπρόκολο με μπέικον

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και πλούσια σούπα από μπρόκολο με λευκό cheddar

Συστατικά

  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1 κεφάλι μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. αρακάς
  • 3/4 φλ. γάλα με κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. λευκό cheddar
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ψήσε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά.
  • Μετάφερε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί και ρίξε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σέλερι να σοταριστούν για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και το αλεύρι και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Πρόσθεσε και το μπρόκολο, το ζωμό κοτόπουλου με τρία φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο και δυνάμωσε τη φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε τον αρακά, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά.
  • Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τα υλικά, πρόσθεσε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το τυρί στη σούπα, βράσε για άλλα πέντε λεπτά και σέρβιρε με έξτρα αλατοπίπερο και το τραγανό μπέικον.

Read More

And More