Βελουτέ σούπα με κόκκινες φακές και γλυκοπατάτες

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κρεμώδης σούπα από κόκκινες φακές και λαχταριστές γλυκοπατάτες με γάλα καρύδας και κουρκουμά

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1,5 kg γλυκοπατάτες σε κύβους
  • 1 lt ζωμός λαχανικών
  • 1 φλ. κόκκινες φακές
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 426 ml γάλα καρύδας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις κάψει το λάδι πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους και άφησέ τες να σοταριστούν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Πρόσθεσε τις φακές, το ζωμό, τον κουρκουμά και το αλάτι, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.
  • Ανακάτεψε το γάλα καρύδας στα υπόλοιπα υλικά και με το ραβδομπλέντερ λιώσε τη σούπα μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε όσο η σούπα είναι ζεστή.

Read More

And More