Βελουτέ σούπα κολοκύθας με κάρυ και καρύδα

1ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια μοναδική παραλλαγή της βελουτέ κολοκυθόσουπας αρωματισμένη με κάρυ και ελαφριά εσάνς καρύδας.

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1 1/2 κ. σούπας κάρυ
  • 1/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 2-3 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μέτρια φωτιά ζέστανε το λάδι καρύδας και τσιγάρισε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λιωμένο σκόρδο.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα την κολοκύθα, το κάρυ, την κανέλα και το αλατοπίπερο.
  • Ανακάτεψε για 15 λεπτά και ρίξε το γάλα καρύδας, τον ζωμό λαχανικών και την ζάχαρη καρύδας.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ λιώσε τα στερεά υλικά μέχρι να γίνει λεία η σούπα και καλή όρεξη!

Tip


Read More

And More