Βελουτέ σούπα κουνουπιδιού με γάλα καρύδας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κρεμώδης σούπα από κουνουπίδι με γάλα καρύδας, κουρκουμά και τζίνζερ

Συστατικά

  • 1 kg κουνουπίδι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • 425 ml γάλα καρύδας
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού λευκό πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Ψιλόκοψε το κουνουπίδι και βάλε το μισό σε ένα ταψί.
  • Ανακάτεψέ το με το λάδι και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
  • Βάλε το υπόλοιπο κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα με το νερό, το γάλα καρύδας, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάλε το κουνουπίδι από το φούρνο, κράτησε το 1/4 για το σερβίρισμα και πρόσθεσε το υπόλοιπο στη σούπα.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ λιώσε τα υλικά μέχρι να γίνει η σούπα λεία.
  • Σέρβιρε με το τραγανό κουνουπίδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More