Βελουτέ σούπα με αγγούρι και αρακά

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Βελουτέ σούπα που σερβίρεται με ψωμί και γιαούρτι.

Θερμίδες: 146/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 225γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 4κ. γλυκού σκόνη με γεύση λαχανικών (για ζωμό λαχανικών)
  • 4κ. σούπας γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βραστήρα ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράσε 1,5 λίτρο νερό.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σόταρε για πέντε λεπτά το κρεμμυδάκι.
  • Πρόσθεσε το αγγούρι, το λάχανο και τον αρακά σόταρε για λίγο.
  • Ρίξε το μείγμα από το τηγάνι και τη σκόνη λαχανικών μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό, σκέπασέ την και άφησέ τα να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε βελουτέ τη σούπα.
  • Στο σερβίρισμα πρόσθεσε σε κάθε πιάτο από 1κ. σούπας γιαούρτι και μια φέτα ψωμί.

Read More

And More