Βελουτέ σούπα με ψητή πατάτα και μπέικον

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή κρεμώδης σούπα από ψητές πατάτες

Συστατικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ τριμμένο
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • cheddar τριμμένο
  • μπέικον ψημένο
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι τρύπησε τις πατάτες γύρω-γύρω.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί σε απόσταση μεταξύ τους και ψήσε για περίπου μία ώρα.
  • Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και άφησε τις πατάτες να κρυώσουν αρκετά, πριν βγάλεις την φλούδα και τις κόψεις σε κύβους.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το εσαλότ για τρία λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε το κρεμμύδι και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να πήξει.
  • Ρίξε και τις πατάτες στην κατσαρόλα με αλατοπίπερο και σιγόβρασε για έξι λεπτά.
  • Με το ραβδομπλέντερ λιώσε τις πατάτες μέχρι να γίνει κρεμώδης η σούπα και πρόσθεσε το γιαούρτι με έξτρα αλατοπίπερο.
  • Μοίρασε την σούπα σε μπολάκια και σέρβιρε με σχοινόπρασο, τραγανό μπέικον και τριμμένο cheddar.

Read More

And More