Βελουτέ σούπα με τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη και εύκολη σούπα με τραγανό κουνουπίδι και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Το θυμάρι θα δώσει extra νοστιμιά στο πιάτο σου.
Θερμίδες: 141/ μερίδα

Συστατικά

  • 4φλ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1+1/2φλ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 2φλι. νερό
  • 1/2φλ. γάλα εβαπορέ χωρίς λιπαρά
  • Καυτερή πάπρικα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Ψήσε το κουνουπίδι για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι και σόταρε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και το νερό και άφησέ τα να πάρουν βράση.
  • Πρόσθεσε μέσα στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και άφησε μερικά κομμάτια στην άκρη για το σερβίρισμα.
  • Άφησε τα υλικά στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν.
  • Όταν μαλακώσει το κουνουπίδι, ρίξε το μείγμα στο μπλέντερ και λιώσε τα υλικά.
  • Πέρασε τη σούπα από κόσκινο και ρίξε την ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε τη σούπα σε 2 πιάτα.
  • Πρόσθεσε από πάνω το ψημένο κουνουπίδι και την πάπρικα.

Tip


Read More

And More