Βουτυράτο ψάρι με λεμόνι στο φούρνο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Το ψάρι κάνει καλό! Πολλές φορές, όμως, είναι ο τρόπος που είναι μαγειρεμένο που μπορεί να σε κάνει να το αντιπαθείς. Γι’ αυτό σου έχουμε σούπερ νόστιμη και απλή συνταγή για να το αγαπήσεις!

Συστατικά

  • Μισό κιλό βακαλάος φιλέταρισμένο
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 κ.σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζ. έτοιμη σος ταρτάρ (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Πλύνε καλά τα φιλέτα του βακαλάου και σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας.
  • Άπλωσε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ.
  • Πασπάλισέ τα με το αλατοπίπερο.
  • Χώρισε το βούτυρο σε κομμάτια όσα και τα φιλέτα σου και βάλε το πάνω σε κάθε φιλέτο.
  • Κάλυψε κάθε φιλέτο με 2 λεπτές φέτες λεμόνι.
  • Βάλε από πάνω 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
  • Ψήσε το ψάρι για 30 λεπτά.
  • Σέρβιρε με τη σος.

Tip

Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις φιλέτα γλώσσας.

Read More

And More