Wrap με αβοκάντο και σπαράγγια

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα κρύο γεύμα για να μην πεινάσεις το απόγευμα μέχρι το βραδινό ή να έχεις το μεσημεριανό ελαφρύ σου γεύμα τυλιγμένο σε μια τορτίγια! Αβοκάντο, ρύζι και σπαράγγια με γιαούρτι κάνουν το τυλιχτό σου ακαταμάχητο.

Θερμίδες 193

Συστατικά

  • 24 σπαράγγια
  • 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. χυμό από lime
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψημένο μακρύκοκο ρύζι
  • 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 3 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 1/3 cup του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε κατσαρολάκι νερό να βράσει και βάλε τα σπαράγγια να βράσουν σε καλαθάκι μόνο στον ατμό για περίπου 5 λεπτά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και ξέπλυνε κάτω από κρύο νερό και στράγγιξε καλά…
  • Σε ένα μικρό μπολ λιώσε το αβοκάντο μαζί με το χυμό lime να πάρεις ένα ομοιόμορφο πουρέ
  • Παράλληλα ανακάτεψε σε άλλο δοχείο το ρύζι με το γιαούρτι και άσε στην άκρη
  • Ζέστανε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγανάκι και γέμισε με τα υλικά σου
  • Άπλωσε το αβοκάντο, μοιράζοντας και στις 3 τορτίγιες ίση ποσότητα
  • Από πάνω μοίρασε το μείγμα με το ρύζι και βάλε τα Σπαράγγια, το κόλιαντρο και το κρεμμύδι
  • Τύλιξε τις τορτίγιες σφιχτά και από το κάτω μέρος. Τύλιξε σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Πριν σερβίρεις άφησε έξω από το ψυγείο να πάρει θερμοκρασία δωματίου

Tip


Read More

And More