Χαρουπόμελο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Γνωρίζεις τι είναι η χαρουπιά; Πρόκειται για ένα δέντρο της Μεσογείου που παράγει τα χαρούπια. Μακρόστενους καρπούς σαν φασόλια, οι οποίοι είναι χαρακτηριστικοί για την ιδιαίτερη γλυκιά γεύση τους. Έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, αφού είναι πλούσιο σε ασβέστο και βιταμίνες και αντιοξειδωτικά! Με αυτό θα φτιάξεις την πρώτη ύλη για το πιο νόστιμο πρωινό σου! Χαρουπόμελο…

Συστατικά

  • 1/2 κιλό χαρούπια ώριμα
  • Νερό (όσο πάρει)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένουμε τα χαρούπια και τα σπάμε σε κομματάκια 1-2 εκατοστών. Είναι λιγάκι επίπονο διότι τα χαρούπια είναι λιγάκι σκληρά.
  • Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με προσθέτουμε νερό ώστε να τα σκεπάζει δύο δάκτυλα περίπου.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και αφαιρούμε όσο μπορούμε από τον αφρό που δημιουργείται. Αφού βράσουν 5′ λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να μείνουν 24-48 ώρες ώστε τα χαρούπια να αφήσουν όλο το μέλι τους στο νερό.
  • Σουρώνουμε το υγρό και το βάζουμε να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία εως ότου δέσει και αποκτήσει την υφή και την πυκνότητα του πετιμεζιού, λίγο δηλαδή πιο ρευστό από το μέλι.
  • Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα ή μπουκάλια με καπάκι, αφού τα έχουμε αποστειρώσει

Tip

Θυμήσου! Αν έχεις εναλλακτικές γλυκαντικές ύλες στο ντουλάπι σου, μπορείς να αντικαθιστάς τη λευκή ζάχαρη με αυτές σε γλυκά, ροφήματα και σνακ με ανυπολόγιστες θετικές επιδράσεις στην υγεία και τη σιλουέττα σου.

Read More

And More