Χειροποίητα νιόκι με φασκόμηλο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φρέσκα ζυμαρικά πατάτας με φασκόμηλο και παρμεζάνα

Συστατικά

  • 1 kg πατάτες
  • 1¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • παρμεζάνα τριμμένη 
  • 24 φύλλα φασκόμηλο
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 45 λεπτά και μόλις τις σουρώσεις πολτοποίησέ τες σαν να έκανες πουρέ.
  • Ρίξε το αλεύρι στον πουρέ, αλατοπιπέρωσέ τον καλά και ανακάτεψέ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άρχισε να επεξεργάζεσαι τη ζύμη απαλά ώστε να γίνει ελαστική και χώρισέ τη σε οκτώ κομμάτια.
  • Πλάσε κάθε κομμάτι σε «σκοινί» και κόψε σε μικρά κομμάτια, ώστε να σχηματιστούν τα νιόκι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο, παρμεζάνα και το φασκόμηλο.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι μέχρι να επιπλεύσουν.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και απευθείας μετάφερέ τα στο μπολ με το βούτυρο και ανακάτεψε μ΄χερι να λιώσουν τα υλικά.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More