Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά και τρυφερά μπριζολάκια ψημένα στο τηγάνι

Συστατικά

  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 χοιρινά μπριζολάκια
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • πιπέρι καγιέν
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βγάλε τα μπριζολάκια από το ψυγείο και άφησέ τα να έρθουν φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανάμειξε το αλεύρι με το ένα κουταλάκι αλάτι, το ένα κουταλάκι πιπέρι και λίγο καγιέν.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές τους.
  • Πέρασε κάθε μπριζολάκι από το μείγμα με το αλεύρι και από τις δυο πλευρές τους.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις “κάψει” η λιπαρή ουσία, ψήσε κάθε μπριζολάκι για τέσσερα με έξι λεπτά από τη μία πλευρά και γύρισέ τα μέχρι να χρυσίσει και η άλλη πλευρά.
  • Βεβαιώσου ότι έχουν ψηθεί πλήρως, χωρίς να αφήνουν ροζέ ζωμούς στο τηγάνι.

Tip

Σέρβιρε με πουρέ πατάτας και σελινόριζας και ψιλοκομμένο προσούτο!

Read More

And More