Χοιρινά παϊδάκια με τσίλι και φυστίκια

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γιατί το καλοκαιράκι, το κρέας θέλει να γίνει με πιο… τροπικό τρόπο!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αράπικα φυστίκια
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 4 χοντροκομμένα παϊδάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 μικρά καρότα
  • 3 μικρά αγγουράκια
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ ή και στο χέρι, θρυμμάτισε τα φυστίκια και τα ¾ της ποσότητας των φυστικιών ανακάτεψέ τα με τη σκόνη τσίλι.
  • “Πανάρισε” κάθε παϊδάκι στο μίγμα με το τσίλι και τα φιστίκια.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλε το λάδι και όταν κάψει μαγείρεψε τα παϊδάκια σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Με τον καθαριστή της πατάτας κόψε τα καρότα και τα αγγουράκια που έχεις πλύνει καλά σε φαρδιές λωρίδες και ρίξτες στο μπολ με το ξύδι. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα φιστίκια και τα φύλλα κόλιανδρου.
  • Σέρβιρε τα παϊδάκια με τη σαλάτα και αν θέλεις πασπάλισε με λίγο έξτρα τσίλι.

Tip


Read More

And More