Χοιρινές μπριζόλες με δροσερή σος lime

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές μπριζόλες στο γκριλ με δροσερή σος από lime και κόλιανδρο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • 2 κ. σούπας fish sauce
  • ½ κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένα κλωνάρια κόλιανδρου
  • 2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο πάχους 2,5 cm (περίπου 1/2 kg η καθεμία)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στο μάτι της κουζίνας μια γκριλιέρα να “κάψει”.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό lime, τη fish sauce, τη ζάχαρα και μια κουταλιά νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίξε μέσα το λιωμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κλωνάρια κόλιανδρου και ανακάτεψέ τα.
  • Άλειψε καλά τις μπριζόλες με αλατοπίπερο και έπειτα με το ελαιόλαδο.
  • Βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν στη γκριλιέρα για περίπου 15 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζεις τακτικά, ώστε να μην αρπάξουν.
  • Μετάφερε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και άφησέ το να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά.
  • Ψιλόκοψε τις μπριζόλες σε λωρίδες και περίχυσέ τες με τη σος και πασπάλισε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.
  • Σέρβιρε με την υπόλοιπη σος.

Read More

And More