Χοιρινές μπριζόλες με πέστο kale

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμο πιάτο με μπριζολάκια στο τηγάνι και spicy πέστο από kale και φουντούκια

Συστατικά

  • 1/2 ματσάκι kale
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. φουντούκια
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/4 κ. γλυκού ξηρό δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • πουρές πατάτας για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αφαίρεσε τα κλωνάρια από το kale.
  • Ανακάτεψε τα φύλλα του kale με δύο κουταλιές λάδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και άπλωσέ τα σε ένα ταψί.
  • Ψήσε το kale για περίπου τέσσερα λεπτά ανακατεύοντάς τα στη μέση του ψησίματος και έπειτα πρόσθεσε τα φουντούκια στο ταψί και συνέχισε το ψήσιμο για δύο λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και πασπάλισέ τες με το δενδρολίβανο τριμμένο.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τις μπριζόλες για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά.
  • Μετάφερε τις μπριζόλες σε μια ξύλινη επιφάνεια και άφησέ τες για τουλάχιστον πέντε λεπτά να “σταθούν”.
  • Βάλε το kale με τα ψημένα φουντούκια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να διαλυθούν.
  • Πρόσθεσε στο μπλέντερ το μπούκοβο, αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες με τον πουρέ πατάτας, περιχύνοντάς τες με το πέστο kale.

Read More

And More