Χοιρινό φιλέτο με γαρνιτούρα μπαλσάμικου και ξερού σύκου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καραμελωμένα κρεμμύδια, μπαλσάμικο και σύκο θα φτιάξουν την πιο γλυκιά γαρνιτούρα στο ψητό σου χοιρινό φιλέτο. Μπορείς να το συνοδεύσεις επίσης με ψητά λαχανικά. Ένα πιάτο με 5 υλικά που θα ετοιμάσεις σε χρόνο dt. Το πιάτο σου έχεις μόλις 256 θερμίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ολόκληρο αν είναι δυνατό)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 8 ξερά σύκα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σος σόγιας
  • 240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου και άλειψε με ελαιόλαιδο (ίσως και σπρέι θα έκανε)
  • Ζέστανε ένα τηγανάκι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο και θωράκισε το φιλέτο σου για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Στο μεταξύ κόψε τα σύκα σε κυβάκια και ανακάτεψε το σος σόγιας, το νερό και το μπαλσάμικο σε ένα μικρό μπολ
  • Απόσυρε το χοιρινό από τη φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα σύκα και το μείγμα του μπαλσάμικου. Ανακάτεψε ελαφρά να ομογενοποιηθεί λίγο η σαλτσούλα σου
  • Ψήσε όπως είναι στο φούρνο για 15 λεπτά  ανακτεύοντας πότε πότε το κρεμμύδι
  • Βγάλε από το φούρνο και σκέπασε καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για 5 λεπτά
  • Κόψε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και σέρβιρε

Tip

Έβγαλες το χοιρινό φιλετάκι σου για ξεπάγωμα; Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα το ξεπαγώσεις σωστά!

Read More

And More