Χοιρινό κατσαρόλας με μήλα και μπίρα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Είναι ένα από τα φαγητά που αναμειγνύουν πολλές γεύσεις για ένα γλυκό και φίνο αποτέλεσμα. Υλικά που δεν είναι υπερβολικά στη ένταση και τη γεύση και δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Προμηθεύσου ολόφρεσκα μήλα και ετοίμασέ το στο άψε σβήσε!

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μερίδες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το χοιρινό λίγα μόλις λεπτά πριν το σοτάρεις. Ζέστανε το ελαιόλαδο (κρατώντας 1 κ.σ.) και θωράκισε το χοιρινό σου σε μέτρια φωτιά
  • Αφαίρεσε το κρέας σε ένα μπολ, καθάρισε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι
  • Συμπλήρωσε τα λαχανικά σου, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μήλα. Σόταρε για 10 λεπτά να μαλακώσουν  προθέτοντας παράλληλα και το σκόρδο δυο-τρία λεπτά πριν αποσύρεις από τη φωτιά
  • Πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, τη μπίρα, τη μαύρη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα
  • Τώρα μπορείς να γυρίσεις και το κρέας σου στην κατσαρόλα και να αφήσεις το φαγητό πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά για 1 1 1/2 ώρα.
  • Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, δοκίμασε μήπως χρειάζεται λίγο ακόμη αλατοπίπερο και σέρβιρε με κινέζικα noodles αυγού ή ρύζι

Tip

Καλό είναι να μην αλατίζεις το κρέας σου πολύ πριν το μαγειρέψεις. Δες εδώ γιατί

Read More

And More