Χοιρινό με κουσκους και σος γιαουρτιού με τζίντζερ

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το χοιρινό είναι παραδοσιακά ένα είδος κρέατος που σερβίρουμε σε γιορταστικές στιγμές ή Κυριακές. Το ψαρονέφρι είναι ίσως το τμήμα του χοιρινού με το λιγότερο λίπος γι’ αυτό και είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη συνταγή!
Θερμίδες: 284

Συστατικά

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια, 500 γραμμ. το καθένα, χωρίς λίπος
  • 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 4 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 250 γραμμ. κουσκούς
  • 100 γραμμ. σταφίδες
  • το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Ρόδισε το χοιρινό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας το και από τις δύο πλευρές, από δύο φορές.
  • Ανακάτεψε το λάδι με 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, την κανέλα,  τα 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ και λίγο αλατοπίπερο 
  • Τρίψε το χοιρινό με το μίγμα του λαδιού.
  • Το τοποθετείς σε ένα ταψί και το ψήνεις για 30-35 λεπτά. Μπορείς να τρυπήσεις με ένα μαχαίρι το σκληρό μέρος του και αν οι χυμοί που ρέουν είναι καθαροί σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύεις το κουσκούς με το υπόλοιπο κύμινο, τις σταφίδες, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Το αλατοπιπερώνεις και συμπληρώνεις με 400ml βραστό νερό.
  • Ανακατεύεις καλά και το καλύπτεις με καπάκι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το δυόσμο.
  • Ανακατεύεις το υπόλοιπο τζίντζερ με το γιαούρτι και με λίγο αλατοπίπερο.
  • Κόβεις το χοιρινό κρέας σε μεγάλες φέτες και σερβίρεις με το κουσκούς και το γιαούρτι.

Tip


Read More

And More