Χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Άκης Πετρετζίκης σου προτείνει την καλύτερη συνταγή για χοιρινό που έχεις δοκιμάσει και φυσικά πρέπει να σερβίρεις στο χριστουγεννιάτικό σου τραπέζι!

Συστατικά

  • 2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πικάντικη μουστάρδα
  • Για το γλάσο
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 250 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. μείγμα 5 μπαχαρικών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέα μας από όλες τις πλευρές.
  • Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ”στρωματάκι” μυρωδικών απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι. 
  • Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας. 
  • Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.
  • Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 180 βαθμούς.
  • Μετά από 2 1/2 ώρες το βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας. 
  • Για το γλάσο: Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας .
  • Βάζουμε το ρολό πίσω στο φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω. 
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.

Tip


Read More

And More