Χοιρινό ψαρονέφρι σερβιρισμένο με σος ροδιού

35' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι μια επιλογή που θα τη λατρέψεις. Είναι εύκολη, μπορεί άνετα να γίνει το βασικό πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα και φυσικά έχει ελάχιστες θερμίδες και απίθανη γεύση. Ψαρονέφρι τρυφερό και ζουμερό, που σερβρίρεται με μια απίθανη σος ροδιού.
147 θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι χοιρινό κομμένο διαγώνια σε φέτες 7-8 εκατοστών (ζήτησέ το στο χασάπη)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό ρόδι
  • 3-4 πιπερίτσες τσίλι
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μάραθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος, χτύπησε ελαφρά τα κομμάτια το χοιρινό με το κόκκαλο της παλάμης (το σημείο κάτω από τον αντίχειρα) να ανοίξουν. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και τρίψε με το λιωμένο σκόρδο. Πέρασε με το βούτυρο την επιφάνειά τους και σόταρε.
  • Άφησε στο αντικολλητικό να πάρει χρώμα, αλλά μην το παρακάνεις και στεγνώσει. Βγάλε από το σκεύος και κράτησε στην άκρη ζεστό.
  • Βάλε 1/4 του φλιτζανιού νερό στο τηγάνι που είναι ζεστό και με ξύλινη κουτάλα ξύσε τα υπολείμματα που έμειναν από το κρέας. Πρόσθεσε το χυμό ρόδι και τις τσίλι πιπεριές. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να σιροπιάσει για 3 με 4 λεπτά. Κράτησε 2 κ.σ. από τη σος για τα λαχανικά σου.
  • Στρώσε στο πιάτο σου ένα πυργάκι με τα λαχανικά σου, κολοκύθι, κρεμμύδι, πιπεριά. Σε ένα μπολ ανάμειξε το ελαιόλαδο, τη σος που κράτησες και το μπαλσάμικο και ράντισε με αυτό κάθε πιάτο.
  • Βάλε στο πλάι το κρέας και σέρβιρε με την υπόλοιπη σος από πάνω.

Tip


Read More

And More