Χριστουγεννιάτικα αφράτα και αρωματικά cinnamon rolls

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά ρολά κανέλας με γλάσο βανίλιας και ζαχαρένια γέμιση

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 2 ¾ φλ. αλεύρι γοχ
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 ¼ κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
  • ½ φλ. νερό
  • ¼ φλ. γάλα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό

Για την γέμιση:

  • ¼ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σούπας κανέλα
  • ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη

Για το γλάσο:

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 κ. σούπας γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάλε το νερό, το γάλα και τις δύο κουταλιές βούτυρο και ζέστανέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δεύτερα.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, πρόσθεσε το αυγό και ζύμωσέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.
  • Βάλε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ και άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για πέντε λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 90 βαθμούς και σβήσ’ τον μετά από 10 λεπτά.
  • Με τον πλάστη, άνοιξε τη ζύμη σε ορθογώνιο 38×22 cm και άπλωσε από πάνω το μαλακό βούτυρο και πασπάλισε με το μείγμα μαύρης ζάχαρης και κανέλας.
  • Τύλιξε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό και κόψε σε εννιά (9) ίσια κομμάτια.
  • Βάλε τα ρολάκια σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
  • Αφού σβήσεις το φούρνο, βάλε το ταψί μέσα και άφησέ τα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Βγάλε το αλουμινόχαρτο, άναψε ξανά το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ρολά και σέρβιρε.

Read More

And More