Χριστουγεννιάτικα crostini με αχλάδι και ρόδι σε μπαχαρικά

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά crostini από γαλλική μπαγκέτα με καραμελωμένο αχλάδι και τρυφερό ρόδι

Συστατικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αχλάδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 1 φλ. ρόδι
  • 170 gr τυρί κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα πινέλο άλειψε τις φέτες ψωμιού με λάδι και φρυγάνισέ τες στον φούρνο για πέντε λεπτά ή στην φρυγανιέρα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με μισό κουταλάκι κανέλα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • Άπλωσε το τυρί κρέμα στις φέτες μπαγκέτας και άφησέ τες στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα αχλάδια, την υπόλοιπη κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου.
  • Σοτάρισε τα υλικά για περίπου τρία λεπτά και πρόσθεσε το βαλσαμικό και το ρόδι.
  • Μοίρασε το μείγμα πάνω από το τυρί κρέμα στα ψωμάκια και έπειτα ράντισέ τα με τους χυμούς στο τηγάνι.

Read More

And More