Oι καλύτερες ιδέες για να φτιάξεις μόνη σου το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ!

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική περίοδος για μικρούς και μεγάλους. Δεν πρέπει να αφήσουμε την οικονομική κρίση να επηρεάσει αυτήν την τόσο ιδιαίτερη περίοδο του χρόνου. Τα Χριστούγεννα ξεχνιόμαστε, ταξιδεύουμε ανάμεσα στα γυαλιστερά λαμπάκια, το φανταχτερό κόκκινο, την χρυσόσκονη, το χιόνι… Το TLIFE σε συνεργασία με τη ζωγράφο και Interior Designer Σοφία Σώσειλου, σου παρουσιάζει κάποιες ιδέες ώστε να μετατρέψεις μόνη σου και ανέξοδα το σπίτι σου σε Χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Τον μικρό μαγικό σου χώρο μπορείτε να τον φτιάξεις μόνη σου, με δικά σου φτηνά υλικά, με αγαθά από την φύση, με λίγο ξεσκόνισμα στην αποθήκη σου, με όρεξη και πολλή φαντασία.

Πρώτα απ’ όλα βγάλε από τα κουτιά ό,τι χριστουγεννιάτικο στολίδι έχεις. Πολλές φορές ξεχνάς τι έχεις και αγοράζεις επιπλέον χωρίς λόγο. Αν νομίζεις πως τα στολίδια σου είναι παλαιομοδίτικα ξεσκαρτάρεις αυτά που σου αρέσουν και χρησιμοποιείς μόνο αυτά . Η ομορφιά και η αισθητική πάνε μαζί. Μπορείς με πιο λίγα, να δημιουργήσεις μία πιο στιλάτη χριστουγεννιάτικη κατασκευή παρά κάποιο βαρυφορτωμένο και φλύαρο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ας δούμε λίγο το χρώμα. Αν τα στολίδια που κράτησες είναι τα πιο πολλά κόκκινα τα υπόλοιπα που θα δημιουργήσεις θα συνδυαστούν με αυτά. Ή θα το παίξεις με μονοχρωμία ή θα τα συνδυάσεις με λευκό, ασημί ή χρυσό. Δεν θα ήταν καλό να ενώσεις κόκκινο με μπορντό ή χρυσό και ασημί μαζί. Επομένως όμορφοι χρωματισμοί είναι ή όλα τα μονόχρωμα ( όλο κόκκινο, όλο λευκό κλπ) ή ένας συνδυασμός από ένα χρώμα ( λευκό, κόκκινο, μπορντό, πορτοκαλί κ.α) μαζί με χρυσό ή ασημί.

Τα στολίδια σου όμως δεν θα είναι μόνο οι λίγες μπάλες που ξεχώρισες. Πάρε κορδέλα και φτιάξε μεγάλους εντυπωσιακούς φιόγκους – ποτέ δεν έχασαν την αξία τους ( ακόμη και δέντρο με μόνο φιόγκους θα μπορούσες να φτιάξεις). Αν τυχαίνει να έχεις ρόδια πέρασέ τους μία θηλιά και κρέμασέ τα – ακόμη και αποξηραμένα είναι πολύ όμορφα. Αν το δέντρο σου είναι λίγο φτωχό ενισχύσέ το με ξερά κλαδιά τα οποία έχεις προμηθευτεί από μια βόλτα σου στην εξοχή. ( Μην κόψεις κλαδιά από υγιή δέντρα. Στην βόλτα σου θα βρεις κλαδιά που έχουν πέσει κάτω, ξερούς θάμνους ενδιαφέροντα φύλλα και πολλά άλλα. ) Αγόρασε μόνο το spray της αρεσκείας σου. Βάψε τα με ασημί, χρυσό, κόκκινο ή χιόνι. Βάλε τα συμμετρικά ανάμεσα στα κλαδιά του δέντρου σου.

Αν έχεις παιδιά θα τους άρεσε το δέντρο να ήταν πιο παιχνιδιάρικο. Βρες από τα μπαούλα σου μικρά ξεχασμένα αρκουδάκια, κούκλες ή παιχνίδια και χρησιμοποιήσέ τα. Θα βρεις τρόπο να τα κρεμάσεις με μια όμορφη κορδέλα, με μεσινέζα ή χρωματιστό σπάγκο. Για να τα κάνεις πιο χριστουγεννιάτικα, φορέσέ τους απλώς μικρά σκουφάκια ή κασκολάκια ( ας πούμε σε λευκό – κόκκινο χρώμα) που έχεις δημιουργήσει εσύ η ίδια. Επίσης τα παιδιά θα λάτρευαν αν στόλιζες το δέντρο σου με καραμέλες τυλιχτές, γλειφιτζούρια κλπ. Είναι χρωματιστά και παιχνιδιάρικά απλά το δέντρο σας μπορεί πολύ εύκολα να μείνει γυμνό πολύ πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα!

Όσο αφορά το ίδιο το δέντρο θα μπορούσε να αντικατασταθεί παντελώς με μία πολύ ωραία και φινετσάτη κατασκευή –υπερπαραγωγή από βαμμένα μεγάλα κλαδιά που δημιουργούν μια τεράστια σύνθεση σε ένα μεγάλο βάζο ή κιούπι που έχεις. Μπορείς να τα βάψεις ασημί, χρυσά ή απλά να τα χιονίσεις. Δεν χρειάζεται να είναι βαρυφορτωμένο και έτσι θα βγει πιο μινιμάλ και στιλάτο και τα στολίδια σου θα αναδειχτούν γιατί θα φαίνονται και πιο πολύ. Εννοείται πως δεν θα παραλείψεις να τους βάλεις λαμπάκια. Είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο σε οποιαδήποτε δέντρο ή κατασκευή. Απλώς πρόσεχε να τα μπλέκετε όμορφα ανάμεσα στα κλαδιά και όχι απλά να κρέμονται. Γέμισε το σπίτι με κεριά – μικρά, μεγάλα, παλαιά, ότι έχεις! Η λάμψη τους δίνει μαγεία (απλώς προσοχή με παιδιά ή ζωάκια).

Πάνω από όλα φτιάξε την διάθεσή σου. Έρχονται Χριστούγεννα. Ας παραμερίσουμε λίγο τις έννοιες μας και ας το χαρούμε.



Καλά κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα!


Με την πολύτιμη βοήθεια της Zωγράφου και Interior Designer, Σοφίας Στέλλας Σώσειλου.

Read More

And More