Μπορεί στο γιορτινό τραπέζι να πρωταγωνιστεί η γαλοπούλα ή το χοιρινό, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ψητός σολομός δεν έχει θέση. Στη συγκεκριμένη συνταγή, “ντύνεται” με αρώματα και χρώματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
 - 1 πλάκα βούτυρο
 - ξύσμα από δύο λεμόνια
 - 1/2 ματσάκι άνηθος
 - 1/2 ματσάκι λεμονοθίμαρο
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - αλάτι και πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτεις μπόλικο αλατοπίπερο.
 - Μαρινάρεις τα φιλέτα σολομού με το παραπάνω μείγμα και τα μεταφέρεις σε μία πήλινη γάστρα.
 - Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
 - Τοποθετείς τα φιλέτα στη γάστρα, αφού τα αλείψεις με ελαιόλαδο και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, φροντίζοντας στο μισό χρόνο να φέρεις τον σολομό από την άλλη πλευρά.
 - Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον αφαιρείς από τον φούρνο, τον τοποθετείς σε μια πιατέλα και ρίχνεις πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχεις διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
 - Σερβίρεις με λαχανικά ή φρούτα κομμένα σε ροδέλες.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.