Συνταγή για γιορτινό σολομό στο φούρνο με μυρωδικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί στο γιορτινό τραπέζι να πρωταγωνιστεί η γαλοπούλα ή το χοιρινό, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ψητός σολομός δεν έχει θέση. Στη συγκεκριμένη συνταγή, “ντύνεται” με αρώματα και χρώματα.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 πλάκα βούτυρο
  • ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι λεμονοθίμαρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτεις μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Μαρινάρεις τα φιλέτα σολομού με το παραπάνω μείγμα και τα μεταφέρεις σε μία πήλινη γάστρα.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Τοποθετείς τα φιλέτα στη γάστρα, αφού τα αλείψεις με ελαιόλαδο και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, φροντίζοντας στο μισό χρόνο να φέρεις τον σολομό από την άλλη πλευρά.
  • Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον αφαιρείς από τον φούρνο, τον τοποθετείς σε μια πιατέλα και ρίχνεις πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχεις διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρεις με λαχανικά ή φρούτα κομμένα σε ροδέλες.

Read More

And More