Συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες με μέλι και καρύδια

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες είναι τα τρία πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Τι θα έλεγες για σπιτικές, μελωμένες δίπλες; 

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό μέλι
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 10 αβγά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας τα αυγά και τα χτυπάς, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτεις το αλεύρι, και αρχίζεις να ανακατεύεις πολύ καλά, σα να ζυμώνεις.
  • Καλύπτεις το μπολ με τη ζύμη με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  • Αφού περάσει η μία ώρα, αρχίζεις να πλάθεις τη ζύμη στο σχήμα της δίπλας. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάστη. Το πάχος του φύλλου σου να μην ξεπερνά τα 3 εκατοστά.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βάζεις λάδι να βράζει.
  • Αφού έχεις δημιουργήσει τις δίπλες, αρχίζεις να τις τοποθετείς σιγά – σιγά στην κατσαρόλα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τις γυρνάς αρκετές φορές, προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Μόλις πάρουν το χρυσαφένιο τους χρώμα, τις αφαιρείς από την κατσαρόλα και τις τοποθετείς σε μία σχάρα με χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις τη ζάχαρη για περίπου δύο λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το μέλι και το λάδι. Ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Βουτάς την κάθε δίπλα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνεις ξανά να “στραγγίξουν”.

Read More

And More