Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο ιταλική γέμιση γκρεμολάτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

H Σεφ Ντίνα Νικολάου μας δίνει την ιδέα για την λαχταριστή γέμιση, καθώς και τις συμβουλές για το σωστό ψήσιμο! Κι εμείς τα συνθέτουμε όλα σε μια υπέροχη συνταγή, που μπορείς να ετοιμάσεις για φέτος τα Χρισρτούγεννα. Low Budget Christmas που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση και εμφάνιση…

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο1,5-2 κιλά
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπιρκα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • Για τη γέμιση: 2 κ.σ. Βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. Ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 2 φλιτζάνια τρίμματα από φρέσκο ψωμί
  • Το ξύσμα από 1 μεγάλο, ώριμο ακέρωτο λεμόνι
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 φέτες μπέικον

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλάτισε καλά το κοτόπουλο κάνοντας και μικρές εσοχές όπου θα αλατοπιπερώσεις
  • Σε ένα μπολ βάζω 2 κουταλιές βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κουταλιές πολύ ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, 2 φλιτζάνια ψίχουλα από φρέσκο ψωμί, το ξύσμα από 1 μεγάλο, ώριμο και ακέρωτο λεμόνι, 1/2 κουταλάκι ξερό θυμάρι, 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες στον τρίφτη, 1 αυγό, χτυπημένο, 2 φέτες μπέικον, τηγανισμένες σκέτες μέχρι να γίνουν τραγανές και μετά ψιλοθρυμματισμένες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και με το μείγμα αυτό γεμίζω το κοτόπουλο.
  • Άλειψε με λίγο ελαιόλαδο το δέρμα του κοτόυπολου πριν το βάλεις στο φούρνο
  • Περίχυσε με το λεμόνι και το νερό και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για μιάμιση ώρα περίπου, περιχύνοντάς το συχνά με τα υγρά ψησίματος.
  • Ξεκινάμε το ψήσιμο από τη μια πλευρά για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη για το ίδιο χρονικό διάστημα.
  • Γυρίζουμε το πουλερικό με το στήθος προς τα πάνω και ψήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος

Tip


Read More

And More