Χταπόδι στιφάδο

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό χταποδάκι στιφάδο στην κατσαρόλα με κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο

Συστατικά

  • 12 φλ. νερό
  • 1 φλ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 χταπόδια
  • 1 1/2 kg κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 5 ντομάτες
  • 1/2 φλ. ξύδι
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό μαζί με μισό φλιτζάνι λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός βάλε τα χταπόδια να βράσουν για μισή ώρα, χωρίς ν ασκεπάσεις το σκεύος.
  • Μόλις κρυώσει το χταπόδι πέρασέ το από κτρύο νερό και αφαίρεσε το εξωτερικό δέρμα του και έπειτα κοψ’ το σε κομμάτια.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σόταρε τα κρεμμυδάκια.
  • Πρόσθεσε και το χταπόδι και μόλις τα ανακατέψεις για λίγο μαζί, ρίξε και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε το κρασί, τα μυρωδικά, μπόλικο αλατοπίπερο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το ξύδι και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
  • Σέρβιρε με έξτρα ελαιόλαδο και πασπάλισε με τον μαίντανό.

Read More

And More