Συνταγή για λικέρ από ρόδι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1 μήνας και 15 ημέρες
Χρόνος προετοιμασίας
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το ρόδι είναι ένα από τα πιο ζουμερά και εύγεστα χειμωνιάτικα φρούτα με το οποίο θα φτιάξεις το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο λικέρ. 

Συστατικά

  • σπόρους από 1 κιλό ρόδια
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 750 ml βότκα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις τους σπόρους, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
  • Τα αφήνεις για 1 μήνα σε σημείο που το βλέπεις ο ήλιος
  • 1-2 φορές την εβδομάδα το ανακινείς καλά
  • Μόλις περάσει το διάστημα σουρώνεις το μείγμα χρησιμοποιώντας μια λεπτή σήτα και πιέζοντας τους σπόρους ώστε να στραγγίξουν
  • Ρίχνεις τη βότκα και ανακινείς ώστε να ενσωματωθεί
  • Μοιράζεις το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια και τα αφήνεις στην άκρη για 15 ημέρες πριν το σερβίρισμα.

Κεντρική photo: iStock

And More