Υγρά κέικ σοκολάτας με άρωμα μόκα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ρευστές πουτίγκες σοκολάτας με μόκα και ζάχαρη άχνη

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας στιγμιαίος καφές
  • 100 gr μαύρη σοκολάτα (65% κακάο)
  • 100 gr βούτυρο + έξτρα για το άλειμμα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 140 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 gr αλεύρι γοχ
  • ζάχαρη άχνη/κρέμα γάλακτος/παγωτό/κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με το μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο για το άλειμμα, βουτύρωσε έξι μικρές μεταλλικές φόρμες για γλυκά.
  • Σε ένα φλιτζάνι διάλυσε το στιγμιαίο καφέ σε μία κουταλιά βραστό νερό και άφησέ το να κρυώσει.
  • Κόψε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και σε μεσαία φωτιά λιώσ’ τη μαζί με το βούτυρο.
  • Στο μίξερ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.
  • Ρίξε τον καφέ και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα αυγών και χτύπησέ τα για λίγο μέχρι να ανακατευτούν.
  • Πρόσθεσε και το αλεύρι στο μείγμα και συνέχισε το χτύπα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Μοίρασε τη ζύμη στις φόρμες, αφήνοντας κενό περίπου 1 cm στο κάθε φορμάκι.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στη μέση του φούρνου και ψήσε για περίπου εννέα λεπτά.
  • Βγάλε τα κεκάκια από τις φόρμες και άφησέ τα για πέντε λεπτά να κρυώσουν.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή με κρέμα γάλακτος ή παγωτό και κόκκινα φρούτα.

Read More

And More