Ζαχαρωτά νηστίσιμα κοτοπουλάκια

7 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εντυπωσιακά, νηστίσιμα και ξεχωριστά. Θα ξετρελάνεις μικρούς και μεγάλους… Είναι τα αγαπημένα ζαχαρωτά των παιδιών με φανταχτερό χρώμα και πασχαλινο σχήμα κοτοπουλάκι! Αν και η ζάχαρη είναι αρκετή, 10 τέτοια ζαχαρωτά έχουν μόλις 22 θερμίδες!

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο κυρίως ή ό, τι άλλο θες)
  • 9 κ.σ. νερό
  • 2,5 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (1 φακελάκι)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θα χειαστείς μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και ιδανικά ένα θερμόμετρο κουζίνας για να φτιάχεις τα ζαχαρωτά
  • Βάλε 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα μια μεγάλη σακούλα για φαγητό, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το χρώμα και ανακίνησε, πιέζοντας και με τα δάχτυλα να χρωματίζεις τη ζάχαρη
  • Μοίρασε τα 2 αυτά φλιτζάνια ζάχαρη σε ίσες ποσότητες, αν θέλεις να φτιάξεις κοτοπουλάκια με διαφορετικό χρώμα. Θα σου πάρει κάποιο χρόνο να χρωματίσεις καλά τη ζάχαρη
  • Αν πάλι δεις πως σου έπεσε παραπάνω χρώμα, κοσκίνισε τη ζάχαρη να αποβάλεις το παραπάνω χρώμα
  • Στρώσε σε μια λαμαρίνα της κουζίνας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα
  • Άπλωσε μια γεναιόδωρη ποσότητα χρωματισμένη ζάχαρη από πάνω
  • Ανάμειξε τη ζελατίνη με 5 κ.σ. νερό και χτύπησε καλά. Άφησε τη ζελατίνη να σταθεί για μερικά λεπτά
  • Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι ζάχαρη που έμεινε με το υπόλοιπο νερό (4 κ.σ.) σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να βράσουν (αν τελικά έχεις θερμόμετρο μην αφήσεις το μείγμα να περάσει τους 110oC.)
  • Κατέβασε από τη φωτιά λίγα λεπτά αφού αρχίσει να κοχλάζει
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το μείγμα με τη ζελατίνη και ανακάτεψε καλά να μην φαίνεται καθόλου η ζελατίνη
  • Βάλε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και άφησε να κρυώσει καλά.
  • Χτύπησε με το μίξερ στη μεσαία σκάλα να θαμπώσει το μείγμα και συνέχισε το χτύπημα στην μεγάλη σκάλα προσθέτοντας τη βανίλια
  • Πρόσθεσε λίγες σταγόνες χρώμα και συνέχισε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά
  • Βάλε αμέσως το υλικό στο κορνέ και φτιάξε τα κοτοπουλάκια επάνω στο ταψάκι
  • Για να πάρουν το σχήμα της εικόνας κάνε μια στρογγυλή βάση για το σώμα, τραβώντας απότομα στο τέλος για να κάνεις την ουρά
  • Από πάνω με κλίση 90o προς τα πίσω και φτάνοντας στη μέση της βάσης τράβα απότομα προς τα εμπρός να φτιάξεις το ράμφος
  • Όσο το κοτοπουλάκι είναι ακόμη νωπό, πασπάλισε με την υπόλοιπη χρωματισμένη ζάχαρη
  • Στο μεταξύ λιώσε τις σταγόνες κουβερτούρας να πάρεις μια σφιχτή πάστα και με μια οδοντογλυφίδα φτιάξε τα ματάκια σε κάθε κοτοπουλάκι
  • Άφησε τα ζαχαρωτά να μείνουν 4-6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Φύλαξε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και μπορείς να τα απολαύσεις αρκετές μέρες μετά

Tip

Ζελατίνη για βελούδινες μους και υπέροχα ζαχαρωτά! Πώς να τη χρησιμοποιήσεις; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More