Ζελέ σαμπάνιας με φράουλες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασέ το στο άψε-σβήσε. Έτσι η σαμπάνια σου δεν θα πάει χαμένη και θα έχεις ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό.

Συστατικά

  • 750 ml. Σαμπάνια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνα
  • 700 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σαμπάνια με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Μαζί πρόσθεσε 200 γραμμάρια από τις φράουλες
  • Μόλις βράσουν σκέπασε και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά ακόμη
  • Βάλε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν σε παγωμένο νερό
  • Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε τη ζελατίνει, αφού την στραγγίξεις καλά από το νερό
  • Άφησε το ζελέ να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να πήζει πρόσεθσε τα υπόλοιπα κομμάτια φράουλας
  • Μοίρασε σε ποτήρια και άφησε τυο ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει καλά

Tip


Read More

And More