Ζεστή κοτοσαλάτα με σκόρδο και μανιτάρια

1' Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κοτόπουλο αρωματικό με μπόλικα πράσινα λαχανικά και σοτέ μανιτάρια. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για τη φθινοπωρινή σου σαλάτα;

Συστατικά

  • 2 μεγάλα πόδια κοτόπουλου ή 4 μπουτάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Διάφορα πράσινα λαχανικά (ρόκα, μαρούλι, σγουρή σαλάτα)
  • Σκορδόψωμο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
  • Άλειψε το κοτόπουλο με το λάδι, αλάτι και πιπέρι και βάλτο με την πέτσα προς τα κάτω σε μικρό σκεύος στο φούρνο. Ψήσε για 30′ λεπτά.
  • Βγάλτο από το σκεύος αλλά άφησε το φούρνο αναμμένο.
  • Ρίξε στο ίδιο σκεύος τα μανιτάρια, το σκόρδο και το θυμάρι και βάλε από πάνω το κοτόπουλο, αυτή τη φορά με την πέτσα προς τα πάνω. Ρίξε περίπου 200 ml ζεστό νερό και βάλτο στο φούρνο για άλλα 30′ λεπτά ελέγχοντας μετά τα 15 πρώτα λεπτά ότι υπάρχουν αρκετά υγρά για να σχηματιστεί μια σαλτσούλα. Αν δεν έχει πρόσθεσε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
  • Βγάλε το σκεύος από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει ελαφρά.
  • Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού αφαίρεσε το κρέας του κοτόπουλου και βάλτο σε μπολ. Ρίξε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το ζουμί. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε την πρασινάδα μέσα στο κοτόπουλο και ανακάτεψε απαλά.
  • Σέρβιρε με λίγο σκορδόψωμο στο πλάι.

Tip


Read More

And More