Ζεστή σαλάτα λαχανικών

1 ώρα 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα χειμωνιάτικα λαχανικά όπως τα καρότα, τα παντζάρια, το σέλερι είναι σε αφθονία αυτή την εποχή και μπορούν να σου δώσουν τα καλύτερα πιάτα, όπως αυτή η ζεστή σαλάτα!

Συστατικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 1 γογγύλι καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μικρή ρίζα σέλερι καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 παντζάρι (τη ρίζα) καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες.
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζ. καρύδια
  • 1,5 κ.γλυκού μπαλσάμικο
  • 1,5 κ.γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1,5 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζ. φέτα σε τρίμμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε μέτριο ταψί βάλε το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο, το γογγύλι, το σέλερι και το παντζάρι και ανακάτεψέ τα με 2 κουταλιές από το λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε και ψήσε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές μέχρι τα λαχανικά σου να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  • Βάλε τα καρύδια σε ταψάκι ή ταρτιέρα και ψήστα για περίπου 6 λεπτά να ροδίσουν.
  • Ψιλόκοψέ τα μόλις κρυώσουν.
  • Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακάτεψε το ξύδι με το λεμόνι, τη μουστάρδα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι.
  • Ρίξε το μαϊντανό και ανακάτεψε καλά. Αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε τα λαχανικά και τα καρύδια στη σαλατιέρα και ανακάτεψε απαλά.
  • Πασπάλισε με τη φέτα.
  • Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Μπορείς να βάλεις τη σαλάτα στο ψυγείο αποβραδίς, χωρίς το dressing και την επόμενη μέρα να τη ζεστάνεις ρίχνοντας το dressing.

Read More

And More