Ζεστή σαλάτα με κάστανο και μήλο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πράσινα λαχανικά σερβίρονται με ένα απολαυστικό μείγμα καβουρδισμένων μήλων, κάστανων και καυρδιού. Μια σαλάτα που στέκεται επάξια και σαν κυρίως πιάτο…

Συστατικά

  • 6 φλιτζάνια ρόκα
  • 6 φλιτζάνια μαρούλι λόλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 μήλο Granny Smith, καθαρισμένο και κομμένο σε φετούλες
  • 3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1,5 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 4,5 κ.σ. καρυδέλαιο ή 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα λαχανικά και στέγνωσέ τα καλά. Ανακάτεψέ τα σε μπολ. Σκέπασέ τα με πετσέτα και βάλτα στο ψυγείο.
  • Ζέστανε 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα μήλα και τα κρεμμυδάκια και σόταρε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα κάστανα και σοταρε για 1 λεπτό επιπλέον.
  • Ρίξε το ξύδι και ανακάτεψε.
  • Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το καρυδέλαιο (ή τα καρύδια). Αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά και ανακάτεψε καλά πριν σερβίρεις

Tip

Πασπάλισε με τριμμένο ροκφόρ για περισσότερη γεύση

Read More

And More