Ζεστή σαλάτα με σπανάκι, γαρίδες και φασόλια

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο συνδυασμός της γαρίδας με τα φασόλια και το σπανάκι είναι ιδανικός για ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεύση!

Συστατικά

  • 200 γραμμ. σπανάκι baby
  • 3 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
  • 450 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι και την ουρά
  • Μία κονσέρβα λευκά φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο + μία κουταλιά της σούπας έξτρα
  • 1 μικρό λευκό κρεμμυδάκι λιωμένο
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά και στράγγισε το σπανάκι. Στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας.
  • Στρώσε το σπανάκι σε μεγάλη πιατέλα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψήσε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 4 λεπτά.
  • Κράτησε δύο κουταλιές από το λίπος του και πέτα το υπόλοιπο.
  • Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και βάλ’ τες στο τηγάνι με το μπέικον μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθούν τα φασόλια, περίπου 1 λεπτό.
  • Άπλωσε τις γαρίδες και τα φασόλια πάνω στο “στρώμα” από το σπανάκι.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξε την μία κουταλιά έλαιόλαδο. Ρίξε το κρεμμυδάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε τη μουστάρδα και το ξύδι, ανακάτεψε και ρίξε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά.
  • Αλατοπιπέρωσε το dressing και περίχυσε με αυτό τη σαλάτα σου.

Tip

Πρόσθεσε μια ιδέα από αβοκάντο στη σαλάτα σου και θα έχεις φτιάξει ένα αριστούργημα γεύσης και καλών λιπαρών!

Read More

And More