Ζεστό punch με αμύγδαλο και κανέλα

2
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ίσως το πιο αρωματικό χειμερινό cocktail που δοκίμασες ποτέ. To μυστικό συστατικό του; Η παραδοσιακή σουμάδα, δηλαδή το ποτό αμυγδάλου αλλά και η κανέλα που του δίνει απίθανη γεύση. 

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού ανθόγαλα
  • 1/4 του φλιτζανιού σουμάδα (σιρόπι αμυγδάλου)
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60ml ρούμι
  • Κανέλα σε σκόνη
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ανθόγαλα με τη σουμάδα σε ένα κατσαρολάκι με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια και άφησε να πάρει βράση
  • Συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να φουσκώσει ελαφριά και να αχνίζει. Κατέβασε απότ η φωτιά
  • Αφού κρυώσει δύο τρία λεπτά, πρόσθεσε το ρούμι
  • Μοίρασε σε δύο ποτήρια και πασπάλισε με κανέλα και δύο ξυλάκια

Tip


Read More

And More