Ζουμερά μπιφτέκια με ανανά και προβολόνε

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Hawaian μπιφτεκάκια με πικάντικο τυρί και αρωματικό ανανά με μανιτάρια

Συστατικά

  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ. σούπας worcestershire sauce
  • 1 κ. σούπας σόγια σος
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιολυ
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 8 φέτες φρέσκος ανανάς
  • 1/3 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες προβολόνε
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμά με την worcestershire sauce, τη σόγια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο, το τρίμμα ψωμιού και τον κρόκο.
  • Ζύμωσε ελαφρώς τα υλικά με τα χέρια σου, χώρισε το μείγμα σε τέσσερα μέρη και πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μπιφτέκι.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο λάδι και ψήσε τα μπιφτέκια για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και διατήρησέ τα ζεστά.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σοτάρισέ τα σε μέτρια φωτιά για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις φέτες ανανά και ζέστανές τες με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφαίρεσε τον ανανά και επανέφερε τα μπιφτέκια στο τηγάνι, περιχύνοντάς τα με το μείγμα μανιταριών και τα υγρά του τηγανιού.
  • Τοποθέτησε από μία φέτα προβολόνε πάνω από τα μπιφτέκια, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι του και άφησε να λιώσει το τυρί για δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε κάθε μπιφτέκι πάνω σε δύο φέτες ανανά και περίχυσέ τα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα και φρέσκο κόλιανδρο.

Read More

And More