Ζυμαρικά με αρακά και αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα αποκτάει άλλο νόημα. Το αβοκάντο και τα σπαράγγια συνοδεύουν τα αγαπημένα μας λαχανικά, αποκτώντας γεύση και χαμηλές θερμίδες.
Θερμίδες: 282/μερίδα

Συστατικά

  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 450γρ. σπαράγγια μόνο της κορυφές και κομμένα
  • 450γρ. φρέσκος αρακάς ολόκληρος χωρίς τις ίνες
  • 450γρ. ζυμαρικά
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμος, μαϊντανός ή βασιλικός
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή πεκορίνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε για 2 λεπτά τα σπαράγγια.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και βράσ’ τα για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Στράγγιξέ τα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο νερό βράσε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και στράγγιξέ τα.
  • Κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά.
  • Ζέστανε μια κατσαρόλα, με το μάτι σε μέτρια ένταση, και ρίξε 2 κ. σούπας βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα σπαράγγια, τον αρακά, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψέ τα για 2 λεπτά.
  • Ρίξε στο ίδιο σκέυος τις υπόλοιπες 2 κ. σούπας βούτυρο, τα ζυμαρικά, το αβοκάντο, τα μυρωδικά, το τυρί και το 1 φλιτζάνι νερό βρασίματος που αποθήκευσες νωρίτερα.

 

Tip


Read More

And More