Ζυμαρικά με αρακά και σπαράγγια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάνε τα ζυμαρικά σου ακόμα πιο θρεπτικά και υγιεινά! Ένας έξυπνος τρόπος για να φας τα λαχανικά σου.
Θερμίδες: 269

 

Συστατικά

  • 340 γραμμάρια σπαγγέτι ή μακριά ζυμαρικά
  • 2 1/2 φλυτζάνια σπαράγγια
  • 1 1/2 φλιτζάνια αρακάς καθαρισμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους κολοκυθάκια
  • 1/2 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χωρίς λιπαρά
  • 1/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκια ​​ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι χοντρό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 57 γραμμάρια προσούτο ή ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένη ​​παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα σπαράγγια και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον αρακά και μαγείρεψε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Στράγγιξε καλά.
  • Ζέστανε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και σόταρε 5 λεπτά και μετά τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και το κρασί και άφησέ το να βράσει.
  • Ανακάτεψε το μείγμα ζυμαρικών με το βασιλικό, τη ρίγανη και τηγάνισε για 1 λεπτό.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε σε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το προσούτο.
  • Σε κάθε μερίδα πασπάλισε με 1 1/2 κουταλιές της σούπας τυρί.

Tip


Read More

And More