Ζυμαρικά με μπρόκολο και φέτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα ζυμαρικά ίσως είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα του ελληνικού τραπεζιού. Μια εύκολη βάση που σε αφήνει να δημιουργήσεις ποικίλους συνδυασμούς, χωρίς να απογοητεύσεις τον ουρανίσκο σου!
Θερμίδες: 264/μερίδα

Συστατικά

  • Για το dressing
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα ξυνόγαλα
  • 1/4 κούπα μαγιονέζα, χαμηλή σε λιπαρά
  • 3 κ. σούπας φρέσκια ή ξερή ρίγανη
  • 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
  • Για τη σαλάτα
  • 3 κούπες φουσίλι ή κάποιο άλλο μικρό ζυμαρικό
  • 2 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο, ωμό
  • 1 3/4 κούπας τοματίνια
  • 425 γρ. έτοιμα ρεβίθια από κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το dressing: Βάλε το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ και με το πίσω μέρος του κουταλιού κάν’ το πάστα.
  • Πρόσθεσε το ξυνόγαλα, τη μαγιονέζα, τη ρίγανη και το ξύδι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθούν.
  • Για τη σαλάτα: Βράσε τα μακαρόνια. Στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Βάλε στη σαλατιέρα το μπρόκολο, τα τοματίνια, τα ρεβίθια, τη φέτα, το πιπέρι και το dressing.
  • Ανακάτεψε απαλά.

Tip

Αν δεν ρίξεις το dressing στη σαλάτα μπορεί να διατηρηθεί έως και μια μέρα στο ψυγείο.

Read More

And More