Ζυμαρικά με προσούτο, σπαράγγια και τυρί

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ψάχνεις μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσεις τα σπαράγγια; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με τα ζυμαρικά και το προσούτο. Θα σε ξετρελάνει!
θερμίδες: 208

Συστατικά

  • 230 γραμμάρια ζυμαρικά κατσαρά ή μακαρόνια
  • 3 φλιτζάνια σπαράγγια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 57 γραμμάρια προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμύδια
  • 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κούπα ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/3 γεμάτο φλιτζάνι τυρί πεκορίνο Romano ή ελληνικό πεκορίνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Πρόσθεσε τα σπαράγγια 2 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
  • Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε το προσούτο και μαγείρεψε για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε το προσούτο από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και άφησε το υγρό του.
  • Στράγγιξε το προσούτο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια μέσα στο υγρό που άφησες στο τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
  • Ανακάτεψε τη μαγιονέζα, τη φλούδα λεμονιού, το εστραγκόν, το χυμό, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψε πολύ καλά τα ζυμαρικά, τα σπαράγγια, τα 3/4 προσούτο, τα κρεμμύδια, τη ντομάτα και το τυρί.
  • Σέρβιρε κάθε μερίδα, γαρνίροντας με το υπόλοιπο προσούτο.

Tip


Read More

And More