Ζυμαρικά με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και αμύγδαλα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε τα πιο απίθανα ελληνικά υλικά για να φτιάξεις το πιο απίθανο πιάτο ζυμαρικών!

Συστατικά

  • Ένα πακέτο βίδες, πέννες ή άλλο μικρό ζυμαρικό
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε βάζο, στραγγισμένες καλά
  • 3/4 φλιτζ. ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ψημένα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κράτησε 1/4 φλιτζ. από το νερό τους.
  • Σούρωσέ τα και ξαναβάλ’ τα στην κατσαρόλα τους.
  • Κόψε τις πιπεριές που έχεις στραγγίσει καλά σε λωρίδες.
  • Ρίξε τις πιπεριές, τις ελιές, τα αμύγδαλα, το λάδι, το θυμάρι και 2 κ.σούπας από το νερό των ζυμαρικών μαζί με μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακάτεψε με το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε περισσότερο νερό εάν θέλεις να έχει περισσότερο “ζουμί” η σάλτσα.

Tip

Τρώγονται και κρύα σαν σαλάτα!

Read More

And More