Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εάν δεν είσαι φαν της μελιτζάνας αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να μάθεις να την τρως χωρίς να σου κακοφανεί! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Συστατικά

  • ½  κιλό μελιτζάνες
  • 5 μέτριες ώριμες ντομάτες (ή αντίστοιχη ποσότητα ντοματίνια)
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βασιλικός
  • 1 πακέτο πένες ή άλλο ζυμαρικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και κόψε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.
  • Αλάτισέ τες καλά και άφησέ τες σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να ξεπικρίσουν (περίπου 1 ώρα)
  • Ξέπλυνέ τες καλά και στράγγισέ τες.
  • Ξεφλούδισε και ψιλόκοψε τις ντομάτες. Αν χρησιμοποιείς ντοματίνια απλώς κόψτα στη μέση.
  • Βάλε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίξε το σκόρδο και τς μελιτζάνες να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό.
  • Άφησε τη σάλτσα να σιγοψηθεί  ώσπου να πήξει.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σε άφθονο νερό αλατισμένο.
  • Στράγγισέ τα και ρίξ’ τα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Ανακάτεψε καλά.

Tip

Χρησιμοποίησε λευκή μελιτζάνα για έξτρα γλυκιά σάλτσα

Read More

And More