Το μυστικό είναι απλό. Είπαμε δεν καίμε τα μακαρόνια μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστείνει επίσης να μειώσεις τα αυγά και να αλλάξεις το τυράκι σε μοτσαρέλα. Έτσι η καρμπονάρα σου θα είναι πεντανόστιμη σε 510 ανά μερίδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μακαρόνια (διάλεξε εσύ το νούμερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)
- 6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό
- 140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- Μοτσαρέλα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό
-
Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τη γαλοπούλα να σοταριστεί
-
Ρίξε τις σκελίδες το σκόρδο και λιώσε τις μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει η γαλοπούλα σου αρκετά τραγανή
-
Πρόσθεσε και τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά
-
Χτύπησε το αυγό μαζί με ελάχιστο νεράκι σε ένα μπολ και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στα μακαρόνια σου
-
Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά
-
Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και νιφάδες μοτσαρέλας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ