Καρμπονάρα με λίγες θερμίδες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το μυστικό είναι απλό. Είπαμε δεν καίμε τα μακαρόνια μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου συστείνει επίσης να μειώσεις τα αυγά και να αλλάξεις το τυράκι σε μοτσαρέλα. Έτσι η καρμπονάρα σου θα είναι πεντανόστιμη σε 510 ανά μερίδα.

Συστατικά

  • Μακαρόνια (διάλεξε εσύ το νούμερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)
  • 6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Μοτσαρέλα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό
  • Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τη γαλοπούλα να σοταριστεί
  • Ρίξε τις σκελίδες το σκόρδο και λιώσε τις μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει η γαλοπούλα σου αρκετά τραγανή
  • Πρόσθεσε και τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά
  • Χτύπησε το αυγό μαζί με ελάχιστο νεράκι σε ένα μπολ και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στα μακαρόνια σου
  • Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά
  • Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και νιφάδες μοτσαρέλας

Tip


Read More

And More