Συνταγή για φετουτσίνι αλφρέντο με κοτόπουλο

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα πιάτο πραγματικά λαχταριστό και για το φθινόπωρο ιδανικό. Τα ζυμαρικά με την πεντανόστιμη κρέμα τους “παντρεύονται” το κοτόπουλο και το αποτέλεσμα ανταμείβει τον ουρανίσκο σου. 

Συστατικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 8 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Καθαρίζεις τα στήθη κοτόπουλου και τα αλείφεις με 3/4 του κουταλιού αλάτι και 1/4 του κουταλιού πιπέρι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνεις λίγο λάδι και ψήνεις το κοτόπουλο σου για 8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στο μισό χρόνο, ρίχνεις το βούτυρο, για να δώσεις το άρωμα και τη γεύση του.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, μεταφέρεις το κοτόπουλο σε μία επιφάνεια κοπής και το αφήνεις να ηρεμήσει για τρία λεπτά, μέχρι να το κόψεις σε φέτες.
  • Ρίχνεις στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το σοτάρεις. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνεις. Βράζεις σε μέτρια ένταση για 4-5 λεπτά.
  • Ρίχνεις στη σάλτσα το κοτόπουλο και τα φετουτσίνι, απομακρύνεις από τη φωτιά και ανακατεύεις. Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνεις.

Read More

And More