Συνταγή για mac & cheese στον φούρνο

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

O αγαπημένος σου – και αρκετά εύκολος – συνδυασμός ζυμαρικών και τυριού αποχωρίζεται για λίγο την κατσαρόλα και διεκδικεί μία θέση στο… φούρνο σου!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία μακαρονάκι
  • 1 αβγό
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς C και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψί.
  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις το μακαρονάκι για 5 λεπτά ακριβώς.
  • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις με έναν αναδευτήρα το αβγό και το γάλα. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και το τυρί τσένταρ, το οποίο έχεις λιώσει προηγουμένως.
  • Τοποθετείς το μακαρόνι σε ένα βαθύ ταψί και από πάνω περιχύνεις το υπόλοιπο μείγμα, αλατοπιπερώνεις και ψήνεις στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More