Υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες – οι εξαιρετικά καυτές, όπως ακριβώς αυτές που διανύουμε τώρα – που θες να δροσιστείς, να φας κάτι ελαφρύ αλλά και πεντανόστιμο. Κάτι που να σε γεμίζει χωρίς να σε βαραίνει. Κάτι που να έχει χρώμα, άρωμα και γεύση καλοκαιριού. Κι εκεί ακριβώς έρχεται αυτή η σαλάτα: δροσερή, υγιεινή και τόσο λαχταριστή που δύσκολα θα αρκεστείς σε ένα μόνο πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αγαπώ το καρπούζι. Όχι μόνο γιατί με ταξιδεύει πίσω σε ξέγνοιαστα παιδικά καλοκαίρια, αλλά και επειδή είναι ένα από τα πιο ενυδατικά, ανάλαφρα και νόστιμα φρούτα της εποχής αυτής. Συνδυασμένο με τη φέτα, το αγγούρι και τα αρώματα του δυόσμου, μετατρέπεται σε ένα πραγματικά απολαυστικό γεύμα – ή και συνοδευτικό – που ενθουσιάζει και τους πιο απαιτητικούς. Παρακάτω σου έχω γράψει αναλυτικά την συνταγή.
Υλικά (για 2-3 άτομα):
-
3 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια)
-
1 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
-
1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
-
1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
-
1 χούφτα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, χοντροκομμένα
-
1-2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
-
Χυμός από 1/2 lime
-
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το καρπούζι, το αγγούρι και το κρεμμύδι.
-
Προσθέτουμε τη φέτα και τα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού.
-
Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύουμε τον χυμό lime με το ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.
-
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι για έξτρα τραγανή υφή.
-
Σερβίρουμε αμέσως – ιδανικά παγωμένη!
Γιατί αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για το καλοκαίρι;
Δεν είναι μόνο η γεύση της που με ενθουσιάζει. Είναι και η αίσθηση ευεξίας που μου χαρίζει, αμέσως μόλις την καταναλώσω. Το καρπούζι ενυδατώνει, είναι πλούσιο σε λυκοπένιο και βιταμίνη C. Το αγγούρι δροσίζει και καθαρίζει τον οργανισμό. Η φέτα παρέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο. Ο δυόσμος χαρίζει φοβερό άρωμα και βοηθά και στην πέψη. Το ελαιόλαδο φέρνει μαζί του όλα τα καλά λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός μας ενώ το κουκουνάρι, που περιέχει μαγνήσιο, να ξέρεις πως της προσδίδει ένα απίστευτο crunchiness.
Αν θέλεις να την κάνεις ακόμα πιο χορταστική, μπορείς να προσθέσεις κινόα ή λίγα ρεβίθια και κάπως έτσι θα έχεις μπροστά σου ένα ολοκληρωμένο, κυρίως γεύμα. Επιπλέον για ακόμα περισσότερες εντάσεις και άρωμα, μην φοβηθείς να ολοκληρώσεις με ξύσμα lime και λίγα φύλλα φρέσκιας ρόκας.
Αυτό το καλοκαίρι, ας επιστρέψουμε στην απλότητα, στα αγνά υλικά και στη χαρά του να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Γιατί η πραγματική ευεξία ξεκινά από μέσα μας – και σίγουρα περνά κι από το πιάτο μας!
Ελπίζω να περνάτε καλά, όπου κι αν είστε.
Με αγάπη,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.