Ένα δροσιστικό lemon cake που θα σε ενθουσιάσει

Διανύουμε αυτήν την εποχή που προσέχουμε τη διατροφή μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην υποκύψουμε στις ατασθαλίες! Ποια από εμάς όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό; Όσο και να προσπαθούμε δεν γίνεται!

Η συνταγή που σου έχω σήμερα είναι μια από τις αγαπημένες μου. Lemon cake! Δροσιστικό, με απαλή και γλυκόξινη γεύση, που σου αφήνει μια εκπληκτική αίσθηση στο στόμα και δεν σε λιγώνει. Το ένα κομμάτι από αυτό το υπέροχο cake έχει 300 θερμίδες. Δεν είναι και τόσο απαγορευτικό, αλλά για να μην σε πιάσουν οι τύψεις μπορείς να το απολαύσεις σαν πρωινό, ώστε να κάψεις αυτές τις θερμίδες μέσα στην ημέρα. Και φυσικά όχι κάθε μέρα. Μπορεί να είναι μια “επιβράβευση” για τον εαυτό σου μια φορά την εβδομάδα.

Τσέκαρε λοιπόν τα υλικά, πρόσθεσέ τα στη λίστα με τα ψώνια σου και ετοίμασε το δροσιστικό γλυκό με τα χεράκια σου. Είναι πολύ νόστιμο και πάνω από όλα είναι σπιτικό!

Υλικά

  • Για το cake:
  • 2φλ. + 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1 + 1/2φλ. ζάχαρη
  • 1/2φλ. μαλακή μαργαρίνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1φλ. κεφίρ με λίγα λιπαρά
  • 2κ. σούπας τρίμμα λεμονιού
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Για την κρέμα:
  • 3φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4φλ. μαλακή μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1κ. σούπας τρίμμα λεμονιού
  • 1/4φλ. χυμό λεμονιού
  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
  • Τρίμμα λεμονιού για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

  • Για το cake:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Για να φτιάξεις το cake, άλειψε με ελάχιστο βούτυρο δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο 20 εκατοστά.
  • Στον πάτο από τα ταψάκια βάλε μια λαδόκολλα και άλειψέ την με ελάχιστο βούτυρο.
  • Ρίξε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι στο ένα ταψάκι, άλλη μία κουταλιά της σούπας αλεύρι στο άλλο ταψάκι, άπλωσέ το στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού, και ότι περισσεύει πέταξέ το.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε τα δύο φλιτζάνια αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τη μαλακή μαργαρίνη και “χτύπησέ” τα σε μέτρια ταχύτητα, για πέντε λεπτά περίπου.
  • Μέσα στο μίξερ πρόσθεσε σταδιακά και τα αυγά (ένα – ένα).
  • Τώρα, ρίχνε σταδιακά μέσα στο μίξερ λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο κεφίρ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
  • Τέλος, ρίξε μέσα το χυμό και το τρίμμα λεμονιού.
  • Μοίρασε το μείγμα για το cake στα δύο ταψάκια.
  • Πριν τα βάλεις στα φούρνο, χτύπησέ τα λίγο στον πάγκο της κουζίνας για να απελευθερωθούν οι φυσαλίδες από το μείγμα.
  • Ψήσε το cake για 32 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάλε τα ταψάκια από το φούρνο και άφησε το cake να κρυώσει για δέκα λεπτά.
  • Έπειτα, αφαίρεσε τα cake από τα ταψάκια και άφησέ τα να κρυώσουν, τοποθετώντας τα σε μια σχάρα.
  • Για την κρέμα:
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και “χτύπησέ” τα με ένα σύρμα, ώστε να δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή.
  • Για το σερβίρισμα:
  • Άλειψε τη μισή ποσότητα κρέμας στο ένα κομμάτι cake, πρόσθεσε το άλλο κομμάτι από πάνω και άλειψε την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτοντας το πάνω μέρος και το γύρω – γύρω από το cake.
  • Αν θέλεις πασπάλισε με τρίμμα λεμονιού.
  • Κόψε το cake σε 16 κομμάτια!

Καλή απόλαυση,
Τατιάνα

And More