Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε κουλουράκια και να βάψουμε αυγά! Δες πώς θα κάνεις κάτι διαφορετικό φέτος…

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε κουλουράκια και να βάψουμε αυγά! Δες πώς θα κάνεις κάτι διαφορετικό φέτος… | tlife.gr

Το Πάσχα έφτασε πια. Η πιο οικογενειακή γιορτή του χρόνου έρχεται με τα έθιμά της. Η νηστεία κορυφώνεται και ακολουθείται από τη μεγάλη γιορτή. Κόκκινα αυγά, κουλουράκια, τσουρέκια και το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι. Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις όμορφο, διασκεδαστικό χρόνο με τα παιδιά σου και να μοσχοβολίσει το σπίτι.

Εκτός από τα κλασικά κόκκινα αυγά, που πάντα υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αν φέτος θέλεις και κάτι διαφορετικό, σου έχω μερικές πολύ όμορφες και κομψές ιδέες για να διακοσμήσεις το τραπέζι. Καθώς επίσης και μια συνταγή για τα αγαπημένα κουλουράκια, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί…

Το millennial pink είναι το χρώμα που μεσουρανεί σε όλους τους τομείς του lifestyle τα τελευταία δύο χρόνια και από ό,τι φαίνεται αυτή η τάση έχει φτάσει έως και στα πασχαλινά αυγά μας! Και ξέρεις κάτι; Δεν είναι τόσο δύσκολο να τα καταφέρεις. Πιο δύσκολη είναι η περίπτωση της παραδοσιακής κόκκινης βαφής! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι παχύρρευστο ροζ ή μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ, ένα λεπτό πινέλο ζωγραφικής και φυσικά λευκά βρασμένα αυγά. Άδειασε το τζελ σε ένα μπολάκι, πάρε με το πινέλο μικρές ποσότητες και κάνει ακανόνιστες και φαρδιές πινελιές πάνω στα αυγά σου. Άφησέ τα να στεγνώσουν τουλάχιστον μία ώρα και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!

 

Η στροφή στη φύση είναι ένα ακόμη μεγάλο trend στην καθημερινότητά μας και με τη σειρά του βρίσκει τρόπο να “εισχωρήσει” και στην παρασκευή των λαμπριάτικων αυγών! Αυτή, λοιπόν, είναι η πιο εύκολη, χαριτωμένη, πολύ οικονομική και ταυτόχρονα στιλάτη λύση -ειδικά όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου. Άσε που είναι και η πιο ανοιξιάτικη ιδέα, ιδανική για το Πάσχα! Θα χρειαστείς μερικά μέτρα σπάγκο σε φυσική απόχρωση και μικρά ανθάκια ή φύλλα από τα μυρωδάτα λουλούδια της εποχής. Δέσε ένα κομμάτι σπάγκου περιμετρικά του κάθε αυγού και έπειτα στερέωσε ένα ανθάκι ανάμεσα στο αυγό και το σπάγκο. Έτοιμα! Σε χρόνο dt και χωρίς καθόλου κόπο.

 

Αν από την άλλη, έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου και το έχεις βάλει στόχο να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου στο φετινό πασχαλινό τραπέζι, τότε αυτή η ιδέα θα σε ενθουσιάσει! Συνδυάζει τη χειροτεχνία και θυμίζει αρκετά την τεχνική της χαλκομανίας, αλλά ίσως στοιχίσει λιγάκι παραπάνω. Θα χρειαστείς πολύ λεπτό ροζ χαρτί (τσιγαρόχαρτο), μερικά φύλλα χαλκού (θα τα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη χόμπι), σιρόπι αγαύης ή ζάχαρης, παχύρρευστο μαύρο ή σκούρο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ και ένα λεπτό πινέλο. Με προσοχή κόψε ακανόνιστα κομμάτια από το τσιγαρόχαρτο και το φύλλο χαλκού. Σε ένα μπολάκι βάλε λίγο νερό βρύσης, πέρασε το πινέλο σου από το νερό κολλώντας με αυτό το τσιγαρόχαρτο γύρω από τα αυγά σου και άφησέ τα να στεγνώσουν τελείως. Συνέχισε με τα φύλλα χαλκού, απλώνοντας ελάχιστο σιρόπι αγαύης ή ζάχαρης στο αυγό και επάνω του κόλλησε το χάλκινο χαρτί. Τέλος, με μια οδοντογλυφίδα πάρε λίγο μαύρο τζελ και ζωγράφισε γεωμετρικά σχήματα πάνω στα υπόλοιπα αυγά σου, όπως πουά, τριγωνάκια, γραμμές και ό,τι άλλο εμπνευστείς. Έτοιμα τα τριών ειδών αυγά που θα κοσμήσουν το τραπέζι της Λαμπρής!

 

 

Αρωματικά και αφράτα κουλουράκια της Λαμπρής

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 200 gr βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κρόκους αυγού
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. φαρίνα

 

Και τι να κάνεις:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στον κάδο του μίξερ χτύπησε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.
  • Πρόσθεσε ένα κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
  • Συνέχισε να χτυπάς το μείγμα, προσθέτοντας τους κρόκους αυγών.
  • Χαμήλωσε την ταχύτητα και πρόσθεσε σιγά-σιγά το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τη φαρίνα.
  • Όταν ενωθούν τα υλικά, βάλε τη ζύμη σε μια επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη.
  • Κόψε ένα μπαλάκι (μία κουταλιά της σούπας) από τη ζύμη και σχημάτισε ένα μακρύ μπαστούνι (περίπου 20 cm).
  • Τύλιξέ το στη μέση, πίεσε τις δύο άκρες του να ενωθούν, πιάσε το μπαστούνι με τα χέρια σου και στριφογύρισέ το για να σχηματίσει μια πλεξούδα.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και τοποθέτησε τις πλεξούδες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
  • Ψήσε στο φούρνο για 20 με 22 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν τελείως σε σχάρα.

 

Φιλιά,
Τατιάνα

READ more

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου